söndag 24 augusti 2014

Söndagsrecept

Mangold är en fantastisk grönsak, den går att använda precis som spenat.

Stuvad mangold (4 pers)
Hacka de gröna mangoldbladen och stek dem i olivolja. (400 g cirka)
Gör en stuvning av 100 gr smör
1 msk vetemjöl
Standardmjölk till det att ni är nöjd med konsistensen.
Salta och peppra samt ha i en nypa strösocker.
Rör ner den stekta mangolden i stuvningen.
Smakar utsökt till stekt fläsk till exempel.

Får ni färsk mangold av någon som odlar ska ni dra bort bladen och förvälla dem och sedan går det bra att frysa in.

Stjälkarna som är gulvita i färgen går utmärkt att hacka i små bitar när de är färska.
Stek dem i lite olja och slå sedan över uppvispat ägg som är saltat och kryddat. Stek så det blir en fransk omelett. Helt perfekt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar