måndag 31 mars 2014

Hur var helgen då?

Visst går helgerna fort. Förra veckan hade jag hysteriskt mycket att göra, många roliga saker men aktivitet hela tiden. Så i fredags var jag rätt mör och tyckte att en enkel pastarätt med lite fint vin till och sedan lägga sig i TV-soffan var precis lagom aktivitet.
I lördags var det en LIONS-dag kan man säga. Jag var på torget och samlade in pengar genom att sälja lotter till världens största tombola som kommer att ske i maj. Så fint väder och även om det inte var så mycket folk ute så är det ju så kul att prata med människor och dessutom trevlig kamratskap i LIONS. Väl hemmna blev det lite kaffe på altanen och på kvällen trevlig middag med både gott i glas och på fat hos goda vänner. Bättre lördag kan man inte ha.
Igår var jag och dottern på birthdayparty på Stadium och fyndade. Blev skor och träningskläder till oss båda.


Både mannen och jag i nya kläder till lördagens
middag. Han i nyinköpt vårrock!
 

Petroliumblå klänning från Vila med nitar vid
ärmslut och i rygg. Present från min syster.



söndag 30 mars 2014

Smaka på SMAK

I tisdagskväll var jag med mina närmaste arbetskamrater på restaurang Smak i Stockholm. En av Melker Anderssons restauranger. Vilken härlig restaurang! Du väljer inte maträtt utan du beställer en meny som baserar sig på de smaker som kockarna beslutat att servera den veckan. Vi åt sju rätter men det var inga stora rätter och personalen berättade vilken smak det var på dem och hur de olika ingredienserna passade ihop. De som så önskade kunde även beställa ett litet vinpaket som då bestod av sju viner, ett vin till varje rätt och även här fick man en utförlig beskrivning om hur det passade till maten och vilka druvor det var mm.
En mycket trevlig kväll på en fantastiskt fin restaurang med underbart god mat. Besök den på Oxtorgsgatan i huvudstaden.










 

fredag 28 mars 2014

Alltid rätt

Brukar säga, men se där jag får alltid rätt till slut. När det står olika rön i tidningen om alltifrån att ha husdjur i sängen till att göra sociala investeringar, ja allt. Så brukar jag titta på min familj med en upphöjd blick och fälla min kommentar,
-se där, jag har rätt, detta har jag sagt jättelänge!
Då tittar de tillbaka på mig och säger,
- ja, ja du tror väl det. Så lägger de till en liten suck.

Jag har artros i ett knä och begynnande artros i höfterna. Jag tränar och rör mig men har svårt med vissa rörelser och då speciellt simma och cykla. Det tar stopp med mitt knä. Min läkare sa till mig att det går att operera artros om du tycker det blir för jobbigt. Mitt svar var, absolut inte. Då ska det bli överjobbigt först. Då min övertygelse är att det inte är bra att utsätta sin kropp för operationer. Skära ska man, enligt min tro, när det är absolut av nöden helt tvunget.

Igår hörde jag en läkare tala om ett råd hon hade gett en patient som vill operera en fot. Hon hade sagt,
- jag vill du tänker över detta mycket noga för kom ihåg att oskuret är bäst!
Se där, vad var det jag sa!

onsdag 26 mars 2014

Capri Collection

Ikväll blev det en kväll i klädernas och modets tecken. Fick följa med väninna på modeevent hos CC (Capri Collection).
Fanns mycket vårfint att titta på. Var rejält sugen på ett par jeans, men la dem ifrån mig till slut. Tyckte låren blev för mastiga. :)
Dock fick ett bälte, jag suktat efter ett bra tag, följa med hem.
Nu är det sängdags,




tisdag 25 mars 2014

Våffeldagen


Ni glömmer väl inte att det är våffeldagen idag! Jag älskar våfflor men det blir inga våfflor för mig idag då jag ska på äventyr till den stora staden Stockholm igen ikväll. Avtackning av min chef står på agendan. Det är de närmaste arbetskamraterna som ska fira av honom på restaurang SMAK. Ska berätta om det sen.
Så satsar jag på våffelfrukost på söndag, det ska bli mumsigt!

måndag 24 mars 2014

Inga glasögon i duschen

Fick i födelsedagspresent ett fint hårvårdsset av min frisör som tillika är min systersons flickvän. Hon sa, du måste shamponera två gånger för det löddrar inte så lätt.
Så stod jag där i duschen och shamponerade håret och det löddrade inte alls. Sköljde ur och shamponerade andra gången, typ inget lödder. Vad sjutton, vad är detta?

Två dagar senare samma procedur, inget lödder, lite smetig balsam. Grymt besviken, kände jag mig.

Så i söndags tänkte jag att jag måste läsa på flaskan om det står något speciellt om denna produkt. På med glasögon och tog fram flaskorna. Men vad fick jag se, jo jag hade tagit fel flaska. Tvättat håret med balsam och efterbehandlat med shampo.

Jo, jo så går det. Inga glasögon i duschen då kan det bli fel. Fick
mig ett gott skratt. Rätt använt var det en kanonbra produkt.

söndag 23 mars 2014

I am in love


Denna doft är jag helt kär i. Fick ett litet prov när jag var  på kryssning i november. Öppnade och testade denna lilla flaskas innehåll förra veckan. Pang, I am in love! Måste köpa denna doft lite längre fram. Den är helt fantastisk!

Småkrasslig eller inte

Helgerna går så fort och ibland när man haft det hektiskt ser man fram emot en helg utan måsten. En sådan helg har vi haft nu. Inget speciellt inbokat. Tror alltid att helgen då ska kännas oändlig men det har rusat fram. Igår var det en promenad och så städade jag ett förråd som ska byggas om. En del av den ska bli walk in closet till dotter och den andra delen fortsätta vara förråd. Men saker måste slängas och det finns mycket bråte.

Småkrasslig? Ja, har den senaste tiden haft en del diffusa åkommor som inte riktigt ger sig. Det gör ont här och så flyttar det sig till ett annat ställe och så håller det på. Jag tränar och jobbar och roar mig och lever som vanligt men det oroar mig lite och ibland känner jag mig rent dålig. Men så blir jag bättre och så kommer det tillbaka. Så trött på detta men har beställt tid hos farbror doktorn nu till veckan så vi får se vad han säger.

Har varit förunnad att ha samma läkare i 20 år men för några år sedan beslutade hon sig för att flytta. Så nu har jag en ny läkare och han är säkert jättebra men det känns lite främmande att gå till honom. Lite opersonligt men det beror väl främst på att jag var en av få i vårt land som fått ha en läkare i många år. En riktig familjeläkare dessutom vi gick hos henne hela familjen och hon visste allt som hände oss. Det var skönt. Men nu är det andra tider och det är bara att hänga med

Snart är det årsstämma i samfälligheten jag bor i och sedan afrodans därefter är det som vanligt, lite TV och så lägga fram kläder för morgondagen.

Dottern bad om schnitzel igår och visst blev det schnitzel till middag då.

Schnitzel
4 skinkschnitzlar
banka dem hårt så det blir stora och tunna
Vispa upp två ägg
Häll vetemjöl i en skål
Häll ströbröd i en skål krydda ströbrödet med salt och svartpeppar
Dubbelpanera schnitzlarna doppa dem i ägg och så i vetemjölet och så i ägg och så i ströbrödet och stek dem sedan i smör på svag värme så de blir helt genomstekta.

Blandade smör med finhackad kapris och serverade till samt citron.


fredag 21 mars 2014

Så var det fredag

Kan man börja en fredag bättre än med en hotellfrukost. Det gjorde jag idag. Dagen började med ett frukostmöte på hotell och där ingick en god frukost. Många godsaker serverades. 
Så är det vår i luften, jippi.

De flesta veckor flyger fram men vissa går fortare än andra och denna vecka har gått så fort men jag har liksom glidit på vågen av konferensen jag var på förra fredagen. Tankad av positiv energi och så medveten om mitt yrkes stora värde det har gjort denna vecka så lätt. Det trots en arbetsbörda som just nu är mycket stor och lite ovanlig på många sätt.
Jag har nått två mål som jag hade satt upp för mig själv för ett antal år sedan, men det ska jag skriva mer om en annan gång.
Nu är det Let`s dance och det är fredagsmys så nu kör vi helg! Kram kram




Mälaren var blåsig idag!

Frukostbuffén uppdukad.

Liten dagens. Pälsväst från Mark Lauge och
skinnkjol som är ett garderobsfynd.

Fredagsmys, nu är det dags!

torsdag 20 mars 2014

Halsdukar

Denna vecka har jag haft dille på halsdukar. Varje kväll när jag lagt fram kläder till nästkommande dag. Så har jag fastnat för någon typ av halsduk som assesoar.  Jag lägger alltid fram morgondagens outfit, när jag arbetar. Skulle inte bli bra annars, mår bäst när jag gör så. Undrar hur andra gör?
Här klassiskt damigt. Tröja Esprit.
Halsduk från Thailand. 

Denna knut är fantastisk om man
har en lång halsduk och man
vill behålla en fin knut hela dagen.

Grå klänning från COS och halsduk,
så klart.

Åren går

Har man passerat de 50 åren, är man väl medveten om att tiden går och den går fort. Så de
styrande i samhället borde tänka på detta fenomen när finanser räknas fram och modeller för välfärd med mera formas.

Sverige är känt för sin fina välfärd och det är fantastiskt. Men de som räknar framåt har sett att om 20 år kommer det att finnas ett underskott i välfärden på 200 miljarder. Vad händer då? Jo, vi kan höja skatten för att klara detta. Men det är inga höjningar på en till två kronor som behövs det är höjningar på uppemot 20 kronor på varje inarbetad 100 krona. Är vi beredda att betala det?
Kanske måste Sveriges ledning redan nu börja tänka över om välfärden ska finansieras helt av skatter, eller om en del ska finansieras av privata initiativ, eller genom olika försäkringar eller på något annat sätt. Här måste våra politiker bli mer kreativa eller plocka in kreativa tänkare som är intresserade av välfärdsfrågor.

Dessutom så kommer det att saknas människor som kan och vill arbeta inom välfärden. Redan idag saknas det folk men om 20 år lär det saknas 130 000 personal. På detta problem finns endast en lösning. Det är invandring. Vi måste har en invandring som gör att vi har tillräckligt med människor i framtiden som kan utföra alla arbetsuppgifter som behövs utföras i vårt land. Finns vissa politiker som högt talar sig varma om hur viktigt det är att vi tar hand om våra gamla på ett bra sätt ty dessa har byggt upp vårt land. Och i nästa andetag vill begränsa invandringen hårt. Hur går det ihop? Har de tänkt? Troligtvis inte så långt.

Betänk att vi är ett stort land, så utan att göra avkall på den fina naturen och de stora obebyggda landområdena, kan vi bli många fler och många fler kommer att behövas.

onsdag 19 mars 2014

Snö ute men vår i sinnet

Precis när vårkänslorna hade anlänt kom det snö igen.  Fy för den lede.  Vårdagjämningen är imorgon men det ligger fullt med snö på backen.
Igår fick jag dock känna att vår och sommar stundar. Var på möte med sekreterarföreningen och då kom en trädgårdsdesigner på besök och höll föredrag. Hon ansåg att trädgården skulle vara ett rum och att man skulle tänka väggar och tak. Vatten, sittytor och gångar. Det ska vara gångar mellan trädgårdens rum, sa hon. Då blir det spännande. Vi fick se fantastiska bilder på trädgårdar hon skapat.
Trots kylan ute kände man sig varm när man hört henne målande sjunga trädgårdens lov.
Dagens vy vid vår trädgård

Trädgårdsdesigner,  Lena Siövall

tisdag 18 mars 2014

Kaffe

Ja, kaffe är nästan det första jag tänker på när jag slår upp mina blå. Kaffedoft och så få njuta en kopp kaffe under förmiddagen det är något speciellt med det. Kaffekulturen är ju utbredd och man pratar om citymänniskor som sitter på café och lapar kaffe i trendiga muggar och kaffe i alla världens smaker och på olika vis. Även kaffelattemamma är ett begrepp idag. Men i spåret av detta så får kaffedrickandet högre status så numera betygsätter inte anrika White Guide enbart restauranger utan även caféer. De betygsätter i fem kategorier och här nedan kan ni se kategorierna och vilka som blev utsedda i år.
  • Årets bästa café: Olof Viktors bageri och café, Glemmingebro 

  • Årets konditori: Vete-Katten, Stockholm 
  • Årets kaffebar: Koppi, Helsingborg
  • Årets Fikaställe: Rosendals Trädgårdskafé, Stockholm 
  • Årets Värt en Resa: Leva Kungslador, Visby

  • Leva Kungslador i Visby besökte jag i september 2013. Den bullen jag åt där var helt fantastisk, så färsk och smörig men ändå med traditionell smak. Underbart god. Dessutom var miljön mycket trevlig och det serverades en mycket god lunchbuffé med hälsoförtecken.

    Har även besökt Rosendals Trädgårdscafé och Vete-Katten men det var ett bra tag sedan så jag kanske ska göra ett nytt besök där och så får jag väl ta en roadtrip till Skåne i sommar för att besöka de övriga två och njuta av en java med tilltugg.

    Leva Kungslador en mycket solig septemberdag.


    Mitt kaffe och min bulle på Leva Kungslador.


    måndag 17 mars 2014

    Inspirerande konferens

    Vilken tur att jag är med i nätverket EUMA (European Management Assistants). Så många kompetenta och positiva yrkeskvinnor man träffar där. Dessutom är den årliga årsmöteskonferensen en otroligt inspirerande tillställning. Den gick av stapeln i fredags, på Clarion Hotell Sign i Stockholm.

    Dagen var späckad med duktiga föreläsare. Bland annat förra stadsrådet Nyamko Sabuni som berättade om sitt liv från Afrika till stadsrådspost och nu utvecklingschef på ÅF. Hon delgav oss också sin syn på samspelet chef och sekreterare. Där hon sa att sekreteraren är den snällaste personen för chefen. Det är endast sekreteraren som bara skyddar inte ställer krav.

    Dagen avslutades med inspirationsföredrag av Petra Mede. Inte illa.

    Så fyllde ju nätverket 40 år och då ska det vara fest och gala vilket kvällen bjöd på allt från fotografering på röda mattan till fin middag och avslutning med discodans i guldregn.
    En kanonfest helt enkelt!

    Så här perfekt är det när chefssekreterare ordnar.


    Gottis till fikat. :)



    Dukning för galamiddag!

    
    Tackad med blommor för gott arbete inför konferensen.

    
    En dagens dag 1 :)
    Tröja och byxor från HM och kavaj från MQ
    Halsband från BikBok

    
    En dagens dag 2 :)
    Tröja och byxor från HM och
    halsband från Indiska



    Galaklädd!
    Klänning från Sisters, halsband från Glitter.
    Aftonväska, vintage.

    söndag 16 mars 2014

    Firat födelsedag

    Här har helgen ägnats åt födelsedagsfirande. Jag fyllde år igår så nu är man verkligen 50+, haha.
    Vaknade i Stockholm på min dag helt ensam på ett hotellrum men på FB fanns ju gratulationer. Dessutom fick jag äta en helt fantastisk hotellfrukost. Därefter var jag på årsmöte ich så bar det av hemåt.
    Väl hemma uppvaktade sambo och dotter, med rosor, present Som var presentkort på MOOD och en helt underbar mammabok av dottern. Så blev det fikafrämmande av väninna och idag var syster med familj här. Fick fina presenter och vi pratade och skrattade och åt Tira mi su.

    Tira mi su ( mellanstor form)
    2 pkt Savojardikex
    4 koppar stark espresso
    1 dl mandellikör
    4 äggulor vispas med 1/2 dl strösocker
    4 äggvitor vispas till hårt skum
    En burk mascarpone blandas med en halv liten burk creme fraiche.
    Blanda ihop allmascarpone, cremefraiche och äggen till en smet.
    Lägg ut ett lager kex häll över en tredjedel av kaffet och likören.
    Lägg ett lager smet.
    Fortsätt så det böir tre lager. Överst täck med kakao.
    Låt stå i kylen över natten. Ät och njut.

    fredag 14 mars 2014

    Amadeus

    Efter igår är jag en upplevelse rikare. Vi så Amadeus på Dramaten.  Vilken prestation av Johan Rabeus. På scenen hela tiden. Historien blev mer o mer fascinerande ju längre tiden gick.
    Kvällen började på en stor italiensk favorit,  Café Milano.  God ravioli fick vi där som serverades av den trevliga personalen.
    Nu är det konferens för en kontorsråtta.

    torsdag 13 mars 2014

    Dramatiskt och soligt

    Underbart solig torsdag har vi idag. Det får mungiporna att åka upp en del. Dessutom ska jag fara till min favoritstad. STOCKHOLM! Två dagars konferens väntar där. Jag ska verkligen få en stor boost för framtiden. Massa inspirerande talare ska avlösa varandra på European Management Assistans konferens som börjar imorgon. Hoppas kunna ta några fina foton där och skriva lite om tillställningen.

    Efter ett kortare förmöte idag ska jag vara kulturell. För ikväll ska jag besöka Dramaten och se Amadeus med min sambo och min kära svärmor. Så blir det middag på något trevligt ställe också.

    
    Kör en dagens idag då.
    Passar med dramatiskt svart på Dramaten :)
    Svarta byxor och svart chiffongblus båda från HM.
     

    Då det var lite turkos i halsbandet
    så tar vi en ring med turkosa stenar.
    Ett arv från min älskade mamma.