söndag 27 mars 2016

Söndagsrecept

 
 
 


Räkomelett 2 personer

Stuvning
100 gr smör smält det i kastrull
Tillsätt ca 2-3 msk vetemjöl
Tillsätt mjölk (mellan eller standard) till det att stuvningen fått en slät men ganska tjock konsistens.
Salt
Vitpeppar
Socker
Ta av den från plattan och rör ner en burk Kosters skalade räkor.

Omelett
2 ägg/omelett (Gör dem i omgångar)
1 msk grädde
Lite salt och vitpeppar
Stek i smör. Rör lite med spade i omeletten så att den inte steker fast.

När den ser klar ut lägg en sträng med stuvning i mitten vik över ena halvan av omeletten och försök sedan försiktig fösa ner den på en tallrik.

Lägg rödlöksringar och stenbitsrom samt dill på ovansidan.

Servera med sallad.

Vill man ha ett mera smalt alternativ blandar man creme fraiche och räkor istället för att göra stuvningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar