torsdag 29 juni 2017

Midsommarär över för denna gång

Så har Midsommar passerat och den var lugn men trevlig för oss. Det var jordgubbar, sill, färsk potatis och sällskapsspel som gällde. Vi mådde bra helt enkelt.


Gjorde en ny variant på jordgubbstårta som smakade helt underbart. Man kan säga att Sverige mötte Italien på ett utsökt sätt. Receptet kommer här.

Tira mi su på midsommarvis (tillagas i skål eller något djupare form)
1/5 - 1 paket Svoiardikex
2 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
2 pkt mascarponeost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl flädersaft
1 dl vatten
Vispa grädden tjock tillsätt mascarpone, strösocker, vaniljsocker och 1 dl koncentrerad flädersaft. Vispa allt till en fluffig massa.
Späd ut 1 dl flädersaft med 1 dl vatten i en djup tallrik
Doppa savoiardikexen i fläderblandningen och lägg dem på botten av skålen, lägg därefter på grädd/mascarponemassan, därefter skivade jordgubbar. Sedan indränkta savoiardikex igen. Fortsätt och gör lager på lager, minst tre lager och avsluta med ett rejält berg med jordgubbsskivor. Låt stå i kylskåpet någon timma innan servering.
Smakar ljuvligt!


Middagen bestod av Västerbottenpaj, färsk potatis
en flera sillsorter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar